Olika bilrace i Sverige

Det finns gott om härliga bilrace i Sverige med vanliga eller ovanliga personbilar och till och med lastbilar. Det gäller bara att veta var man ska leta.

Har du någonsin sett någon köra omkring med en bil på ett flak, en bil som ser väldigt tunn och instabil ut? I så fall har du förmodligen sett en bil som ska till ett folkrace. Dessa event är oftast skitigare och stökigare än andra race, men de är även fruktansvärt roliga och underhållande. Steget efter folkrace är Rallycross.

Lastbilsrace i Sverige

Det finns en ganska självklar anledning till att lastbilsrace inte riktigt är ett stort event än. Lastbilar är inte så snabba, varken när det kommer till topphastighet eller acceleration. De är dessutom stora och har ett stort luftmotstånd. Det finns dock något som lastbilar har väldigt mycket av och det är hästkrafter. I Sverige har Dragracing Club Ljusdal organiserat flera race och event sedan 2008. Under 2015 har de planerat in tre olika event och ett av dessa är lastbilsdragracing. Det är olika slags lastbilar man kör med då, allt från DAF till Volvo, Mercedes och så vidare.

Lär dig mer om folkrace och bilar

Det finns gott om bra hemsidor att kolla upp om du vill lära dig mer om just denna typ av race och bilar. Svenska bilsportsföreningen är en utmärkt källa eftersom de har ett finger med i så gott som alla race och bilsporter i hela Sverige. Här hittar du även vart du ska vända dig om du vill gå med i en klubb, se på tävlingarna eller helt enkelt bara är nyfiken på bilarna.