Börja med downhill

Om du gillar fart och fläkt så kanske du ska börja med Downhill. Att slänga sig ut för ett berg med sin mountainbike är kanske inte det som passar alla. Det är en relativt våghalsig gren inom cykling som enbart några klarar av.

Det första du bör göra är att skaffa dig en mountainbike som klarar av den påfrestningen som blir vid utförsåkning i skog och mark. Det finns ett antal olika modeller som Cross Country, Enduro, Fatbike och Trail att välja bland.  Välj en cykel med bra kvalité då den utsätts för mycket då man ger sig utför backarna. Man vill ju att ram, däck och annat inte ska ge med sig efter ett par åk.

För en del så kanske det räcker med att ge sig ut i skog och cykla och då fungerar även denna typen av cykel perfekt. Då utväxlingen är låg som gör det enklare att cykla i oländig terräng.  Det finns även de som använder sig av mountainbike i sitt dagliga cyklande. Men som sagt det kanske är lite overkill i stadstrafik.  Där så fungerar det ju utmärkt med en landsvägscykel.

Det kan finnas anledning att ha lite olika typer av cyklar om man är den som gillar att ge sig ut på två hjul och trampa på och träna på detta vis. Du kanske kan låna en mountainbike och testa på innan du väljer att köpa en egen. Det kanske är din typ av sport och träning och då kan du köpa dig en cykel.