Populärt med moppe-dragrace

Tävlingar med moped lockar ofta mycket folk till eventen, och ofta kommer folk från hela landet för moppetävlingarna, som till exempel Motorveckan i Lycksele där ett 30-tal tävlande ställde upp. Kanske har du själv varit på plats vid en tävling med moped och lockats av att själv ställa upp?

Då finns det ingen anledning till att inte förverkliga drömmarna! Inom moppe-dragrace finns det olika klasser och det kan vara bra att börja med att sätta sig in i dem och vad de innebär till att börja med. Beroende på klass finns det nämligen vissa regler du ska förhålla dig till. Innan du börjar tävla i moppedragrace bör du också ge din moped de allra bästa förutsättningarna för att kunna leverera på tävling genom att renovera och fixa till moppen. Genom att hålla den i bra skick och investera i nya fräscha mopeddelar har du större möjligheter att komma först över mållinjen samtidigt som livslängden på mopeden ökar. Kontrollera motor, däck, växellåda, kedjor och lufta bromsarna regelbundet. Vissa delar kan behöva bytas ut, och pyssla hellre om din moped lite för ofta än lite för sällan. För att lyckas placera dig bra i tävling är det en fördel om du känner din moppe väl så det är alltid bra att lägga lite omsorg på att pyssla om den, samt testa vad som fungerar och inte fungerar.

Många moppetävlingar äger rum på sommarhalvåret vilket gör att motorn har lättare för att överhettas vilket i sin tur leder till att mopeden går lite sämre. Därför är det viktigt att kontrollera vätskekylningen om du har en moped av nyare modell. Gamla modeller är fortfarande luftkylda, men blir också mer varma än de vätskekylda.